Uthyrningspolicy

För oss på Fastighetsaktiebolaget Tornstaden är det viktigt att våra hyresgäster har ett personligt intresse för sin bostad. Vi eftersträvar ett långsiktigt och trivsamt boende genom att hantera våra intressenter enligt en korrekt och icke-diskriminerande urvalsprocess. Våra urvalskriterier nedan tillämpas varje gång vi har en ledig bostad att erbjuda.

Målsättning
Vi eftersträvar hyresgäster som vill bo hos oss länge. Därför lägger vi stor omsorg vid att matchningen mellan hyresgäst och bostad blir så bra som möjligt.

Det här är viktigt att känna till om du är intresserad av en hyreslägenhet hos oss:

  • Vi samarbetar med Boplats Göteborg.
  • Ett visningserbjudande går ofta ut till flera sökande.
  • En korrekt intresseanmälan med aktuella uppgifter är viktiga förutsättningar för oss.
  • Om fler godkända intressenter finns kvar till slutet av uthyrningsprocessen tittar vi på datum för registrering av intresseanmälan.

Viktiga förutsättningar

  • Inkomst och eventuell anställning ska styrkas skriftligen. Vi tar alltid en kreditupplysning.
  • Vi förväntar oss goda referenser från tidigare hyresvärd samt en god ekonomi. Det innebär inkomst av arbete, pension, a-kassa eller studiemedel så att det täcker både hyra och uppehälle. Hyresgästen skall kunna förväntas betala den aktuella hyran.
  • Hyresgästen skall ha möjlighet att betala hyran vid en kalkyl av vad hushållet har kvar att leva för efter att hyran är betald.
  • För att söka bostad hos oss behöver du vara 18 år och utan betalningsanmärkningar.
  • Lägenheten skall användas som permanent/stadigvarande bostad.

Du som redan bor hos oss
Vi ställer samma krav på dig som bor hos oss som vid nyinflyttning. Vi prövar betalningsförmåga, referenser och skäl. Du som har bott minst tre år i nuvarande lägenhet kan registrera dig i vår intressebank och söka lägenhet inom vårt fastighetsbestånd. Din boendetid tillgodoräknas dig.

Vid nyproduktion
På vår hemsida tornstaden.se marknadsför vi våra tillgängliga och kommande bostäder.
Är du intresserad av boende i ett bostadsområde som kommer att byggas, eller är under byggnation, är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan. Vi följer turordningen på intresselistan, undantaget om den aktuella kommunen för bostadsområdet har andra krav på urvalsprocessen. Då hanteras processen enligt kommunens riktlinjer. Skulle lägenheterna inte bli uthyrda via detta tillvägagångssätt går de alltid till Boplats.

 

Våra fastigheter