Politisk enighet kring Mjörnbo Allés betydelse i Gråbo

Sommarens brist på regn kompenserades delvis när kommunalråden i Lerums kommun hade samlats för att närvara vid ett första spadtag för ytterligare en etapp i det nya bostadsområdet Mjörnbo Allé i Gråbo Centrum. Det råder en politisk enighet om Gråbos positiva utveckling och om det nya bostadsområdets stora betydelse för att bidra till den moderna småstaden. Den tredje etappen av fem kommer att bestå av 54 bostadsrätter som beräknas vara inflyttningsklara i slutet av nästa år. I fredags gick startskottet, då ett formellt ”Första spadtag” togs av kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd (S).

Kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd (S) tog i fredags det första spadtaget tillsammans med Therese Kilenstam som är vd på Tornstaden Projektutveckling. Kommunalråd från Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Moderaterna fanns också på plats under ceremonin tillsammans med flera andra representanter från kommunen och från projektet. Ett skrin som bland annat innehöll valsedlar från samtliga partier gjöts in i grunden som en symbolisk handling.

– Samhällsplanering och bostadsbyggande tar tid. Speciellt om fokus ligger på trygghet och social hållbarhet. Utom i Gråbo. Här känns det som en ketchupeffekt. Jag minns när vi skrev under exploateringsavtalet med Tornstaden. Nu, bara tre år senare, startas redan etapp tre. Det är lika positivt som imponerande, sa kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd (S) i sitt tal.

– Vi har fått många positiva kommentarer från boende både vad gäller utformning och det liv, de bostäder vi tidigare byggt, har tillfört området. Både hyresrätterna och bostadsrätterna i de första två etapperna har varit mycket populära, det känns därför bra att vi nu kan erbjuda fler bostäder i området. Och fler hoppas vi att det blir längre fram, säger Therese Kilenstam, vd på Tornstaden Projektutveckling AB.

Det är ett vinkelhus i fyra plan och en vindsvåning som ska byggas i anslutning till de bostäder som Tornstaden tidigare byggt vid Gråbotorget. Säljstarten sker i samband med ett informationsmöte som hålls i Röselidsskolan den 12 september och preliminär inflyttning blir det i december 2019. På Mjörnbo Allés hemsida mjornboalle.se kan den som är intresserad anmäla sig för att få information i samband med säljstarten den 12 september.

För mer information:

Thomas Jungell, projektutvecklare
thomas.jungell@tornstaden.se
Therese Kilenstam, vd Tornstaden Projektutveckling
therese.kilenstam@tornstaden.se

Personerna på bilden är kommunalråden Rutger Fridholm (MP), Dennis Jeryd (S), Eva Andersson (C), Lill Jansson (L) och Alexander Abenius (M) i Lerums kommun