fbpx
Välj lägenhet och hitta ditt boende.
Rotera
Rotera
« Tillbaka till översikt / Brf Dykaren översikt Prislista

  Visa lägenhetslista
  Lght Rum Area Pris Status

  Lägenhetsfakta

   Intresseanmälan   Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter enligt GDPR.*
    In Okategoriserade

   Tillsammans med Vaxholms stad har Vasallen gjort klart de vidare planerna på utvecklingen av nya skärgårdsstadsdelen Rindö hamn, i Oskars Fredriksborg på östra Rindö. Planerna innebär dels en ny skola, med förskola och årskurs 1-6, och dels 50 stycken nya hyresrätter.

   I takt med att fler väljer att bo i Rindö hamn uppstår också behovet av en ny skola. För att möta behovet förvärvar Vaxholms Stad idrottshallen och kringliggande mark för att bygga en ny F-6-skola.

   – Rindö hamn har blivit ett naturligt val för många barnfamiljer, det är såklart väldigt kul för Vaxholms stad, men ställer också krav. För att möta tillväxten så bygger vi nu en ny modern skola i Rindö hamn, säger Lars Lindgren (M), kommunstyrelsens ordförande i Vaxholms stad.

   Dessutom: 50 nya hyresrätter
   Samtidigt som Vaxholms stad förvärvar mark för en ny skola förvärvar Vasallen marken där nuvarande Rindö skola ligger och åtar sig därmed också att bygga 50 nya hyresrätter på den marken. En hög andel av hyresrätterna kommer vara små kompakta lägenheter.

   – Det känns bra att nästa generationers skola nu byggs på östra sidan av Rindö. Det är en bra lösning, inte minst eftersom många av de som flyttar in i Rindö hamn är just barnfamiljer. Nu får de närmare till skolan, konstaterar Fredrik Brehmer, fastighetschef på Vasallen, och fortsätter;

   – Och inte nog med att det blir en ny skola, vi ser dessutom en ökad efterfrågan på hyresrätter. Därför blir de nya hyresrätterna en välkommen pusselbit i den fortsatt positiva utvecklingen av Rindö hamn. Och eftersom det är fokus på små kompakta hyresrätter så möjliggör vi också för flera unga att flytta till eget boende. Det är kul!

   Skolan beräknas vara helt klar 2019. Hyresrätterna beräknas stå klara 2017.

   Kontakt och mer information:
   Fredrik Brehmer, Fastighetschef, Vasallen | Tel: 08 503 057 45
   Lars Lindgren (M), kommunstyrelsens ordförande, Vaxholms stad | Tel: 08 541 708 00

   Vänligen ange källan ”White Arkitekter/Vasallen” på bifogat bildmaterial gällande hyresrätterna.