Välkommen till Kappseglaren i Fiskebäck

I området som idag har adressen Hälleflundregatan 16 planerar vi nu för nya bostäder och en ny välkomnande mötesplats i Fiskebäck. Närheten till havet är slående, samtidigt ligger vackra Lindalen och mysiga Eskils kanal bara en kort promenad bort. Vi vill göra det mesta av platsen som har ett unikt läge i en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar.

Planen är att bygga hus som rymmer cirka 125 lägenheter och även verksamhetsytor. Vårt mål har från start varit att projektet ska skapa mervärde för stadsdelen. För oss innebär det inte bara ett område med modernt och hållbart boende utan också att vi vill vara med och skapa en naturlig mötesplats för alla åldrar och ett inbjudande område med liv och rörelse.

AKTUELLT

Stängslet runt fastigheten finns för att säkerställa åtkomst till hamn och parkeringar för befintliga hyresgäster. Stängslet ska också hindra obehöriga att tillträda området och därigenom öka säkerheten.

Alla som är behöriga att parkera inom området har fått parkeringstillstånd.

Vad händer nu?

Vi hoppas kunna ha en antagen plan till sommaren 2024 och kommer uppdatera hemsidan löpande utifrån hur processen framskrider. Du kan hitta information och följa planprocessen via Stadbyggnadskontorets hemsida och nedanstående länkar:
Detaljplan – planhandlingar och utredningar
Vad är en detaljplan?

Fashion kids
woman try to grab the sun
Hur ser processen ut framåt och var är vi nu?

Planen kommer att ställas ut för granskning en andra omgång under våren 2024. Därefter görs eventuella mindre justeringar utifrån de synpunkter som kommer in. Planen förväntas antas sommaren 2024. Du kan hitta mer information kring planprocessen och projektet på Stadsbyggnadskontorets hemsida genom nedanstående länkar:

Vad händer med båtuppställning på land?

Det kommer sannolikt inte att finnas platser på land, inte heller möjlighet att sjösätta/ta upp båtar.

Kommer bryggor och båtplatser finnas kvar?

Utifrån vad vi vet idag kommer kommer bryggorna och båtplatserna finnas kvar. De kommer fortsatt ägas och hyras ut i samma regi som nu. För närmare frågor gällande bryggor och båtplatser kontakta Folke Seldén på 070-524 30 68 eller folke.bryggplats@gmail.com.

Hur blir det med parkeringsplatser för båtägare och gästparkeringar?

Utöver p-platser till de framtida lägenheterna och verksamheterna försöker vi planera in korttids-gästparkering och lastning/lossnigsplatser inom området.

Påverkas Kappseglaren i Fiskebäcks projekt av fiskehamnens muddring?

Troligtvis kommer projektet inte påverkas av muddringsarbetena i Fiskebäcks Hamn. Vi håller fortsatt dialog med verksamheterna där för ett gott och smidigt samarbete avseende utvecklingen av området.

Hur kommer huskropparna placeras och hur höga blir de?

I nuvarande förslag är byggnadernas höjd ca 4 våningar med viss variation inom kvarteret. En av de viktigaste ståndpunkterna är att skapa siktlinjer mot vattnet både från Hälleflundregatan och inom kvarteret. Något som kan vara bra att känna till är att huskropparnas utformning gällande fasader, balkonger mm inte är fastställda i detta tidiga skede och visualiseringsbilderna syfte är främst att ge en uppfattning om volymer, siktlinjer och avstånd. Inför bygglovsansökan kommer byggnaderna detaljprojekteras utifrån materialval, planlösningar, fönstersättningar, uteplatser etc. Vår ambition är att skapa ett attraktivt och fint boende i skärgårdsmiljö! Se stadsbyggnadskontorets hemsida för mer information.

Intresseanmälan

Projektet Kappseglaren är ännu i ett tidigt skede. Upplåtelseformen är ej fastställd och det går inte att ställa sig i någon kö i nuläget, men anmäl gärna ditt intresse nedan så håller vi dig informerad.

Vill du tipsa en vän om vårt bostadsprojekt, kan du göra det här.

BostadsrättHyresrättVerksamhetslokal

Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter enligt GDPR.*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Tornstadens nya bostadsprojekt Kappseglaren.

Tipsa en vän om Kappseglaren

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Dela gärna Kappseglaren på dina sociala medier.

bygg

Om Tornstaden

Tornstaden grundades som ett projektutvecklings- och fastighetsbolag redan 1995 och är idag en bygg- och fastighetskoncern som erbjuder hela värdekedjan; från idé till färdiga projekt – allt under ett tak. Våra tre verksamhetsgrenar projektutveckling, byggnation och fastighet omsätter ca 1,8 miljarder. Vi är ca 140 anställda och har etablerade verksamheter i Göteborg, Stockholm samt Malmö. Välkommen att läsa mer om oss.

3D-bilderna på sidan är endast visionsbilder och avvikelser kan förekomma.