Välkommen till Kvarteret Prästlyckan

I korsningen Norra Ringvägen och Prästgårdsvägen, som gränsar till den äldre delen av Alingsås centrum, kommer det nu växa fram ett nytt bostadskvarter. Kvarteret Prästlyckan är skapat med ett hållbart fokus och kommer att få en blandfasad av trä och puts för att smälta väl in i den närliggande äldre bebyggelsen. Förutom 122 bostäder kommer det att bli ett underliggande garage och en trevlig verksamhetslokal i bottenplan. Preliminär första inflyttning beräknas ske till sommaren 2022. Anmäl ditt intresse här så håller vi dig informerad om projektet.

Ett gott liv byggt med omsorg i hjärtat av Alingsås!

Fasadskiss Prästlyckan Alingsås
Fasadskiss Prästlyckan Alingsås

Ett symboliskt första spadtag...

…togs torsdag den 8 oktober, då representanter från Alingsås Kommun, Skara Stift och Tornstaden samlades för en officiell byggstart av bostadskvarteret som beräknas vara klart för första inflyttning till sommaren 2022.

På arbetsplatsen just nu...

…sker grundarbetet för kvarteret. På bilderna ser man hur vi gräver ur för garage och hissgrop.

Kvarteret Prästlyckan vecka 47 - 2020

Prästlyckan v 47 2020

Kvarteret Prästlyckan vecka 47 - 2020

Prästlyckan v 47 2020

Kvarteret Prästlyckan

Sedan 2016 har Skara Stift och Tornstaden arbetat med en detaljplan för området Prästlyckan i centrala Alingsås tillsammans med kommunen. I september vann bygglovet laga kraft och i höst startar byggnationen av Kvarteret Prästlyckan som kommer att innehålla 122 bostäder samt ett underliggande garage.

kvarteret_prastlyckan_white0

En klart lysande ledstjärna under hela processen har varit att skapa attraktiva, trygga och miljömässigt bra citynära bostäder för vanliga människor och därmed kunna stödja samhällsutvecklingen. Det har varit fantastiskt roligt och stimulerande att, tillsammans med Tornstaden och Alingsås kommun, kreativt men mycket konstruktivt utforma kvarteret Prästlyckan. Byggstarten är en härlig och viktig milstolpe i denna process. Själv längtar jag redan till när kvarteret Prästlyckan är klart och inflyttat och därmed fullt av vanliga människor som njuter av en fantastisk fin boendemiljö med nära till allt mitt inne i Alingsås, säger Gert Adolfsson som är Chef för egendomsavdelningen i Skara Stift.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av vårt kommande bostadsprojekt så fyll i dina uppgifter här så håller vi dig informerad. Vill du tipsa en vän så kan du göra det här.

Jag är intresserad av: BostadsrättHyresrätt

Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter enligt GDPR.*

”Det är ett mycket fint bostadskvarter som vi tillsammans har utformat. Vi ser fram emot att få starta byggnationen och fortsätta vårt goda samarbete mot målet att skapa kvalitativa och kostnadseffektiva bostäder, samt på ett positivt sätt bidra till stadsbilden i Alingsås”, säger Tornstadens koncernchef Jan Edlund.

Bilderna på sidan är visionsbilder och avvikelser kan förekomma.

REFERENSPROJEKT

Kvarteret Prästlyckan Alingsås

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Tornstadens nya bostadsprojekt i Alingås Centrum.

Tipsa en vän om våra bostäder på Rindö

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Dela gärna i dina sociala kanaler.