fbpx
dji_0041_web

En blandning av dåtid och nutid

För drygt ett år sedan flyttade Daniel Roos från Resarö till Rindö. Bara ett par månader senare flyttade även hans före detta fru efter och bosatte sig i ett hus i närheten. Nu kan barnen, som är 10 och 12 år, springa mellan husen. Och springa ner till havet och bada när dom har lust. Här har livet blivit enkelt att leva.

När Daniel hälsade på en kompis som flyttat in i en av de vackra gamla kasernbyggnaderna med solgula putsade fasader, fastnade han för området Rindö Hamn. Han gillade verkligen den blandade miljön med gammalt och nytt. Även havets närhet och båtarna i farleden Oxdjupet bidrog till känslan. Här ville han bo.

Man får mycket skärgårdskänsla här samtidigt som man har nära till Stockholm. Dessutom får man otroligt mycket för pengarna både vad gäller läge och yta, tycker Daniel.

I de olika gamla militära byggnaderna i Rindö Hamn drivs flera olika småföretag av entreprenörer. Daniel är frilansfotograf och driver företaget Roos Visual Studio och arbetar med både redaktionella och kommersiella uppdrag. Hans studio finns i Vaxholm och han har hela Sverige som sin arbetsplats.

Läs mer om Daniels verksamhet här. 

Jag skulle kunna driva min studio i Rindö Hamn men det är skönt att röra på sig lite också. Hemma på Rindö får jag nu i stället det lugn jag behöver för att fylla på med energi. Här är det lätt att känna sig tillfreds.

Daniel Roos, fotograf och Rindöbo

Fotograf Daniel Roos Rindö