Positivt planbesked för flerbostadshus i Solås

Kommunstyrelsen har beslutat att lämna positivt planbesked för flerbostadshus i området Solås i Lerum, skriver Lerums tidning i en artikel från den 27 april.

Tornstaden har lämnat in en projektidé / ansökan om byggnation i Solås bestående av tre huskroppar i suterräng med fem till sju våningar vardera. Totalt innebär det ett tillskott om ca 65 – 70 lägenheter i kommunen. Therese Kilenstam, VD på Tornstaden Projektutveckling AB, intervjuas i artikeln om det kommande bostadsområdet:

-Vi tycker att det kan bli ett framtida bra boende i Lerum. Det ligger många 60-talshus här, vi tror att en del av dem som bor där vill bo kvar i området men flytta från villan, och då tror vi att lägenheterna kan vara ett bra alternativ. Det är stor efterfrågan på bostäder i området.

I dagsläget vet man dock inte när en ny detaljplan kan komma. Politikerna har sagt att de vill prioritera stora bostadsprojekt, men ännu är inget säkert vad gäller just detta projekt. Om planen inte prioriteras kan planstart ske tidigast 2021, skriver Lerums tidning.

Kommunstyrelsens ordförande i Lerum, Dennis Jeryd, uttalar sig om planbeskedet i nämnd artikel:

-Det är en del förberedande arbeten med vägar och VA som måste göras innan planen kan antas. Samtidigt tycker vi politiskt att detta är ett bra projekt som ger tillskott av flerfamiljsbostäder i ett område där det bara finns villor idag, säger Dennis Jeryd, och fortsätter:

-Vår förhoppning är att med den ökningen av planproduktionen som sektor samhällsbyggnad genomför nu att vi kan få till stånd planen tidigare men det är svårt att lova något annat i dagsläget.

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt