Ett första spadtag för framtidens Gråbo

Det är mycket som kommer att hända runt omkring Mjörnbotorget i Gråbo fram till 2021. De första två etapperna som påbörjats är startskottet för utvecklingsarbetet med att skapa ett attraktivt centrum med moderna bostäder och utökat serviceutbud. Tornstaden kommer att ha genomfört ytterligare tre etapper när projektet är slutfört.

Såväl bostadsrätter som hyresrätter, radhus och förskolor samt kommersiella lokaler, finns med i byggnationerna runt Gråbo centrum de kommande åren. Totalt bygger Tornstaden 250 bostäder i området, ett förtroendefullt uppdrag där koncernens samtliga verksamhetsgrenar är involverade och där allt byggs enligt högt ställda miljö- och kvalitetskrav för ett miljömässigt hållbart boende.

– Vi är väldigt stolta över förtroendet vi fått av Lerums kommun att utveckla det här området, inledde Jan Edlund och fortsatte:

– Det känns fantastiskt roligt att den första etappen av nya bostäder nu är igång och i denna etapp och nästa byggs även lokaler, där bl.a. ett bibliotek flyttar in.

Nyinflyttningen till området tros innebära en ökning med ca 10 % av tätortens befolkning, vilket också skapar ett ökat underlag för handeln i Gråbo centrum.

-Det finns många roliga dagar på jobbet, men den här kvalificerar in som en av de bästa! sa Dennis Jeryd, kommunstyrelsens ordförande i Lerum när han tog över mikrofonen.

Han berättade vidare om kommunens vision att göra Lerum till Sveriges ledande miljökommun – där Gråbo har en central roll som pilot för att nå målet – och vikten av att skapa ett levande centrum i Gråbo, med liv och rörelse. En plats man vill flytta till, trivas på och vilja bo kvar.

Som traditionen säger avslutades sedan dagen med ett ”första spadtag” – men denna gång ett lite annorlunda sådant. En tidskapsel med typiska inslag från vår tid, bland annat ett urklipp ur dagens tidning, mynt och ett USB-minne innehållande alla ritningar till projektet, begravdes i betong i Brf Mjörnbotorgets bottenplatta.  De drygt 60 personer som samlats till första spadtaget, såväl bostadsrättsköpare som lokala politiker, förevigades dessutom med ett foto som också lades ner i ”kapseln” – för framtida Gråbobor att upptäcka.

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt