fbpx

I samverkan med Järngrinden uppför Tornstaden över trehundra hyreslägenheter på totalentreprenad i Halmstad. Det är den största nyproduktionen av hyresrätter i Halmstad sedan 1970-talet och projektet bildar en helt ny stadsdel.

Lägenheterna i det nya området, som fått namnet Tegelbruket efter tidigare verksamhet på platsen, fördelas på tre punkthus med 16 våningar vardera. Hyresrätterna är i storleken 1-4 rum och kök och utöver bostäder planeras även för livsmedelsbutik, förskola och övrig handel. Alla byggnader, såväl bostäder som närservice, placeras i anslutning till en gemensam torgyta.

– Tillsammans med Tornstaden har vi arbetat fram en produkt som vi är övertygade kommer att uppskattas av de framtida hyresgästerna. Det känns tryggt att veta att det är Tornstaden som är entreprenör för detta omfattande projekt då vi sedan tidigare känner dem som en mycket professionell och stabil entreprenör, säger Patrik Ivarson, VD, Järngrinden.

– Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet att tillsammans med Järngrinden genomföra detta projekt som kommer att bli ett av Halmstads landmärken, säger Jan Edlund, VD för Tornstaden.

Projektet uppförs i tre etapper och har startat med bostadshusen. Det första bostadshuset beräknas vara färdigt för inflyttning första kvartalet 2018 och drygt ett år senare förväntas de sista hyresgästerna kunna flytta in i sina lägenheter.

 

För frågor kring projektet:
Jan Edlund, VD, AB Tornstaden, 031-350 15 09