Tornstaden bygger och hyr ut till Volvo Personvagnar

Tornstaden har fått förtroendet av Volvo Personvagnar AB att uppföra en ny bilserviceanläggning på ca 19 000 kvadratmeter för dotterbolaget Volvo Bil. Volvo Personvagnar har också tecknat kontrakt om att hyra fastigheten av Tornstaden.

Byggnationen av den nya Volvo Bil-anläggningen i Torslanda är påbörjad och när den är färdigställd kommer den att innehålla kontor, verkstad och bilförsäljning med en totalyta på ca 10 500 kvadratmeter. I uppdraget som Tornstaden tilldelats ingår även byggnation av ett parkeringshus om ca 8 500 kvm i direkt anslutning till bilserviceanläggningen.

– För Tornstaden är detta ett projekt som går helt i linje med vår affärsidé; att utveckla, bygga, äga och förvalta fastigheter, säger Jan Edlund, koncern VD för Tornstaden.

Volvo Bil hyr idag en äldre byggnad för bilförsäljning och kontor på samma fastighet som den nya anläggningen kommer att uppföras. Tornstaden förvärvade sommaren 2016 fastigheten för att möjliggöra byggnationen av den nya anläggningen.

Volvo Bil Torslanda flyttar in i den nya, toppmoderna anläggningen i två etapper. Kontor, verkstad och bilförsäljning beräknas vara inflyttningsklara i december 2017, därefter rivs den gamla byggnaden för att ge plats åt ett nytt parkeringshus. Byggnationen i sin helhet är färdigställd sommaren 2018.

För frågor kring projektet:  Jan Edlund, koncern VD Tornstaden, 031-350 15 09

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt