Utvecklar och bygger nytt bostadsområde i Mölnlycke

Spaden är i marken för Mölnlyckes nya bostadsområde Stenbrottet som Tornstaden har utvecklat och nu börjat bygga. Projektet innefattar totalt 128 moderna och välplanerade lägenheter som består av både hyresrätter och bostadsrätter.
– Trycket på lägenheterna har varit jättestort, för både bostadsrätter och hyreslägenheter, säger Therese Kilenstam, VD för Tornstaden Projektutveckling.

Bostadsrätterna är redan slutsålda och uthyrningen av hyreslägenheterna påbörjas till hösten 2017. Lägenheterna kommer att förvaltas av Tornstadens fastighetsbolag – vilket placerar projektet helt i linje med koncernens affärsidé; att utveckla, bygga, äga och förvalta fastigheter.

Byggnationen har startat med de 84 hyresrätterna som har en beräknad inflyttning under sommaren 2018. De följs direkt av ett hus med bostadsrättslägenheter och hösten 2018 beräknas samtliga lägenheter vara färdigställda. Utöver lägenheter kommer Tornstaden också att bygga ca 10 radhus i området med start under våren 2017.

–  Vi vill vara en aktiv del i samhällsutvecklingen och det här projektet har en extra fin karaktär i och med att det innehåller olika boendeformer. Vi ska göra vårt yttersta för att förvalta förtroendet vi har fått, säger Jan Edlund, koncern VD för Tornstaden.

Lägenheterna, bostadsrätter såväl som hyresrätter, är i storleken 1,5 – 4 rum och kök och många har en planlösning med spännande vinklar. Husen har arkitektoniskt inspirerats av kilarna som användes för att bryta sten i det gamla stenbrottet som tidigare låg där det nya bostadsområdet nu tar form – något som togs fasta på vid gårdagens byggstartsceremoni där kilar slogs ner i ett stenblock istället för det traditionella spadtaget. Kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun, Per Vorberg (m) är nöjd med att byggstarten har gått:

– Det känns jätteroligt att projektet nu är igång och att det händer saker i vår kommun. Blandade upplåtelseformer för boende är en strategi vi har och jag ser fram emot ett fint och spännande resultat.

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt