Byggstart för 94 bostadsrätter i centrala Göteborg

Vid lunchtid idag gick första sprängskottet för Tornstadens 94 egenutvecklade bostadsrätter i stadsdelen Lunden, i östra delen av centrala Göteborg. Kommunstyrelsens ordförande, Ann-Sofie Hermansson, var på plats för att trycka på startknappen.

Utöver byggnationen av de egenutvecklade bostadsrätterna genomför Tornstaden också sprängningsentreprenad för Wallenstam som uppför hyresrätter på angränsande mark. Starten av de två bostadsprojekten på Ulfsparregatan markerades idag symboliskt med ett första ”sprängskott” som anordnades gemensamt.

–  Det är väldigt roligt att får vara med här idag och det ska bli spännande att se hur de här projekten blir i verkligheten, sa Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, i sitt inledningstal.

Tornstadens nittiofyra bostadsrätter, Brf Taksparren, är fördelade på två punkthus med en  gemensam innergård och består av lägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Fastigheterna har ett modernt men ändå klassiskt uttryck. Bostadsrätterna säljstartades den 24 november och har fått ett stort gensvar från marknaden:

–  Intresset för projektet är väldigt stort och det visar på behovet av nyproducerade lägenheter i staden. Vi är både glada och stolta över att kunna bidra till utbudet, säger Therese Kilenstam, VD för Tornstaden Projektutveckling och ansvarig för projektet Brf Taksparren.

Planerad inflyttning för bostadsrättsägarna i Brf Taksparren är kvartal fyra 2018.

 

För mer frågor om projektet:

Therese Kilenstam, VD Tornstaden Projektutveckling Tel: 031-350 15 08

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt