fbpx

Nu har byggstarten gått för de 36 moderna bostadsrätter som Tornstaden uppför i Bohus, Ale kommun, på uppdrag av Riksbyggen. Byggstarten symboliserades med ett sprängskott och på plats inledningstalade bland andra Paula Öhrn (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ale kommun är en av Sveriges mest växande kommuner och projektet välkomnades varmt av kommunstyrelsens ordförande, som också uttryckte sin positivitet till olika bostadsformer i området.

– Det är jättebra att vi kan komplettera med olika bostäder och det är viktigt för oss som kommun att ha stabila aktörer – och det har vi i detta projekt, fortsatte Paula Öhrn (S), kommunstyrelsens ordförande i Ale kommun.

– Vi har arbetat ihop med Riksbyggen i flera projekt genom åren och det känns väldigt roligt att återigen ha fått förtroendet. I det här projektet har vi varit med redan från idéstadiet och jag är övertygad om att slutresultatet av Brf Skårdal kommer att göra båda parter stolta, säger Lars Söderberg, avdelningschef och ansvarig för projektet hos Tornstaden.

De 36 lägenheterna i Brf Skårdal uppförs i en terrassbyggnad om sex till åtta våningar och kommer att vara i storleken 2-3 rum och kök. Planerad inflyttning är februari 2019.