fbpx

Tornstaden har blivit utvalda som totalentreprenör av Stena Fastigheter för byggnationen av nära trehundra nya hyres- och bostadsrätter på Hisingen i Göteborg. Projektet, som går under namnet Kvillered, byggstartas i dagarna och är en del i samverkansprojektet BoStad2021*.

Nyproduktionen vid Fyrklöversgatan på Hisingen sträcker sig över hela fem kvarter och blir en förtätning av befintlig bebyggelse i området. Ungefär hälften av de 293 lägenheterna blir hyresrätter och hälften bostadsrätter. En av byggnaderna kommer innehålla 41 stycken välplanerade studentbostäder och husets bottenplan rymmer kommersiella lokaler. Under bostadshusen byggs garage och det kommer dessutom att uppföras ett P-hus om sju våningar.

Staffan Waldenström är ansvarig för projektet hos Tornstaden:
– Kvillered är ett fantastiskt spännande projekt. Dels för att vi haft möjligheten att tillämpa vårt arbetssätt genom att vara med redan i ett tidigt skede och utveckla projektet tillsammans med Stena men också för att det ingår i en större satsning som starkt bidrar till Göteborgs bostadsutveckling. Vi är stolta över att återigen ha fått förtroendet av Stena Fastigheter och genom det få vara med och medverka till bostadsutbudet i staden på ett så pass betydande sätt.

– Projektet håller hög arkitektonisk kvalitet både för bostadsrätter och för hyresrätter, fortsätter Staffan Waldenström. Det kommer att smälta in fint med befintlig bebyggelse men ändå tillföra ett nytt inslag i området. Interiörmässigt sticker bostadsrätterna ut med ett helt färdigt koncept som för tankarna till en blandning av skandinavisk och industriell stil.

Lägenheterna i sin helhet beräknas vara inflyttade till kvartal 3, 2020.

För mer information:
Staffan Waldenström, 031-350 15 41

*) BoStad2021 är ett samverkansprojekt mellan privata/kooperativa/kommunala byggaktörer och Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet, ska vara färdigställda till och med år 2021. Satsningen ingår i Göteborgs 400-årsjubileum. www.bostad2021.se