Inflyttning i Halmstads nya stadsdel Tegelbruket

Tegelbruket i Halmstad

Nu flyttar de första 110 hyresgästerna in i Halmstads nya stadsdel Tegelbruket. Ett av de tre 16 våningar höga husen är nu klart för inflyttning. Från de gemensamma takterrasserna har man utsikt över både Laholmsbukten och Hallandsåsen. På uppdrag av Järngrinden uppför Tornstaden tre punkthus med totalt 330 hyresrätter på totalentreprenad.

Det är den största nyproduktionen av hyresrätter i Halmstad sedan 1970-talet och det nya området har fått namnet Tegelbruket efter tidigare verksamhet på platsen. Utöver bostäder kommer här även att bli en livsmedelsbutik, förskola och övrig handel. Alla byggnader placeras i anslutning till en gemensam torgyta och en av de gamla tegelbyggnaderna på området byggs om till ett aktivitetscenter med bland annat en boulebana.

Intresset har varit stort hos både allmänhet och media sedan start och lägenheterna i det första huset blev snabbt uthyrda, berättar Karin Holmerin, Marknadschef på Järngrinden.

Olof Asklund är en av de nyinflyttade och säger att han gillar utformningen av husen eftersom de både ger en futuristisk känsla och en retrokänsla som associerar till det gamla Tegelbruket som legat här. Han tycker också det är spännande att se hur man skapar en stad i staden, med service, grönområden och olika mötesplatser runt husen. Han ser fram emot att få umgås med grannar på den gemensamma takterrassen och att kunna promenera längs med Nissan till Halmstad Centrum.

– Det har varit mycket inspirerande att tillsammans med vår kund Järngrinden få ta sig an en stor orörd mark och vara med om att skapa en ny stadsdel på, en för Tornstaden, ny marknad. Vi har under hela resans gång haft ett mycket gott samarbete. I kombination med en professionell platsorganisation har det gett oss de bästa förutsättningar för ett bra slutresultat, säger Lars Söderberg som är ansvarig för byggnationen hos Tornstaden.

 

För mer information:

Lars Söderberg, avdelningschef Byggnads AB Tornstaden
lars.soderberg@tornstaden.se, 031-350 15 12

Karin Holmerin, marknadschef Järngrinden
karin.holmerin@jarngrinden.se, 033-722 57 07

 

 

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt