Tornstadens första bostadsprojekt för Balder

Brf Triliten Långströmsgatan

Tornstaden har fått i uppdrag av Balder att ansvara för totalentreprenaden av de 102 första bostadsrätterna vid Långströmsgatan på Hisingen i Göteborg. I går togs det första officiella spadtaget för projekt Långströmsallén som totalt planeras innehålla cirka 550 nya bostäder. Nu påbörjas byggnationen av den första etappen, Brf Triliten, som uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. Beräknad första inflyttning är vintern 2019/2020.

I går togs det första officiella spadtaget för bostadsprojekten vid Långströmsgatan av fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj, Balders VD Erik Selin och Trafikkontorets Jan Rinman tillsammans med Erik Olofsson, som är vd för Byggnads AB Tornstaden.

På Långströmsgatan, i anslutning till Balders befintliga hus, planeras tillförande av ca 550 nyproducerade bostäder i flerbostadshus samt affärer och butiker under kommande år. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för byggnationen av den första etappen i detta område, som är Brf Triliten med preliminär första inflyttning blir kring årsskiftet 2019/2020. Triliten ska bestå av tre sex våningar höga punkthus med 102 lägenheter om 1-4 rum och kök. Lägenheterna byggs enligt Miljöbyggnad Silver.

”Det känns fantastiskt spännande att planerna på att utveckla bostadsområdet på ett hållbart och dynamiskt sätt nu ska förverkligas. Vi har stort förtroende för att Tornstaden, som totalentreprenör för denna första etapp, kommer att bidra till denna utveckling”, säger Erik Lavehall som är Affärs- och fastighetsutvecklare på Fastighets AB Balder.

”Vi har haft ett mycket bra samarbete med Balder under hela projekteringsfasen och ser nu fram emot att fortsätta detta arbete för att tillsammans skapa ett välskött projekt med ett gott resultat”, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

För mer information:

Erik Olofsson
VD Byggnads AB Tornstaden
erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Lars Söderberg
Avdelningschef Byggnads AB Tornstaden
lars.soderberg@tornstaden.se, 031-350 15 12

Lyssna på P4 Göteborgs intervju med Balders vd Erik Selin

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt