I morgon firas första huset i BoStad2021

Volrat Thams gatan 15

Den 26 april firas att det första huset i den stora bostadssatsningen BoStad2021 är inflyttningsklart. Vi är mycket stolta över att det första huset som färdigställs i denna uppmärksammade satsning, är vårt hus på Volrat Thamsgatan i Johanneberg. Media är välkomna att delta på plats.

Tornstaden har, tillsammans med Fredrikssons Förvaltning, utvecklat och byggt ett hus med 63 studentlägenheter i bostadsrättsform. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och snittytan är 27 kvadratmeter. Projektet är en del i bostadssatsningen BoStad2021 där Göteborgs Stad och byggaktörer tillsammans ska skapa 7000 extra bostäder fram till jubileumsåret 2021.

– Det ska verkligen bli roligt att se kommande inflyttningar, för det är det stora målet. Det är ju för göteborgarna vi tillsammans planerar och bygger bostäder. Det känns därför riktigt bra att vi nu kan överlämna den första nyckeln, säger Martin Öbo, direktör på fastighetskontoret Göteborgs Stad.

Inflyttning sker under nästa vecka och i morgon arrangeras en symbolisk nyckelöverlämning av Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden, till en av de första inflyttande studenterna. På plats finns även fler representanter från Göteborgs Stad samt vi byggaktörer. Det kommer även att finnas möjlighet att få en visning i huset.

Media är välkomna att delta på plats ‐ Volrat Thamsgatan 15
Det kommer att finnas en pressansvarig på plats för att hjälpa journalister och säkerställa att de intervjuer som önskas blir
genomförda. För deltagande kontakta Magnus Brink, projektkommunikatör BoStad2021.
070 ‐ 778 25 54, magnus.brink@fastighet.goteborg.se

Program
11.30 Tal av Göteborgs Stad och byggaktörerna
11.45 Nyckelöverlämning till den första som flyttar in
11.50 Chalmerskören sjunger in våren
12.00 Lunch och visning av lägenheterna
12.30 Avslutning

För mer information:

Therese Kilenstam
VD Tornstaden Projektutveckling
therese.kilenstam@tornstaden.se

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt