Stena Fastigheter valde Tornstaden för hyresrättsprojekt i Göteborg

Smaragdgatan Stena Fastigheter

Bland ett antal andra aktörer lyckades Tornstaden få förtroendet av Stena Fastigheter att ansvara för totalentreprenaden av 168 hyresrätter i Tynnered som ligger i västra Göteborg. De två hus som nu ska byggas kommer att innehålla bostäder för seniorer samt ett äldreboende med därtill hörande gemensamma ytor. Förra veckan togs det första spadtaget och projektet beräknas stå klart till stadens 400-års-jubileum 2021.

I ett befintligt bostadsområde längs med Briljantgatan och Smaragdgatan i västra Göteborg ansvarar Tornstaden för totalentreprenaden av 168 nya lägenheter. Projektet avser nyproduktion av ett flerbostadshus om 72 lägenheter och ett äldreboende om 96 lägenheter samt samlingsytor och personalutrymmen. Byggnationen har nyligen startat och de första bostäderna beräknas vara klara för inflyttning under våren 2021 .

”Stena Fastigheter utvecklar trygga och trivsamma boendemiljöer. En viktig del i utvecklingsarbetet är att ha samarbets-partners som man känner stort förtroende för. I våra tidigare projekt med Tornstaden har detta fungerat mycket bra”, säger David Berkow, avdelningschef på Stena Fastigheter i Göteborg.

Tornstaden har tidigare anlitats av Stena Fastigheter både i Göteborg, Stockholm och Uppsala.

”I konkurrens med ett antal andra starka aktörer lyckades vi på Tornstaden återigen få förtroendet av Stena Fastigheter. Nyligen avslutade vi byggnationen av Kallebäcks Torn och i Sisjödal färdigställer vi ytterligare ett projekt för Stena Fastigheter under året. Vi är mycket glada att vi får fortsätta vårt väl inarbetade samarbete i detta spännande projekt i Tynnered”, säger Erik Olofsson, vd Byggnads AB Tornstaden.

För mer information:

Erik Olofsson
​VD på Byggnads AB Tornstaden
​erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
​Kommunikationsansvarig på AB Tornstaden
​helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt