fbpx

Färgkodade avdelningar, personliga taggar och många saker som stimulerar våra sinnen. Det fick personal, politiker och tjänstemän från Öckerö kommun igår se bevis på under en rundvandring på kommunens nya äldreboende Nya Solhöjden. Det blir ett toppmodernt äldreboende att vara stolt över och utsikten från lägenheterna och den gemensamma trädgården kan man inte klaga på.

Det var ett femtiotal nyfikna deltagare från olika verksamheter i kommunen som var med på rundvandringen och de ser nu fram emot invigningen vid årsskiftet 2019/2020. Byggnationen av det nya toppmoderna äldreboendet på Öckerö i Göteborgs norra skärgård har nu pågått i ca ett år och beräknas stå klart redan till årsskiftet 2019/2020. Tornstaden ansvarar för utveckling och byggnation, samt ägande och förvaltning av fastigheten. Kommunen ska hyra lokalerna och driva verksamheten.

På Nya Solhöjden äldreboende skapas lägenheter samt gemensamhetsytor i en miljö med upplevelser för alla sinnen. Huset byggs i tre våningar och förutom 48 lägenheter för boende kommer det att finnas gemensamhetsytor och stora balkonger med utsikt över ”Sinnenas trädgård”. I entréplan finns en stor samlingslokal och en rehabiliteringsavdelning med gym och bad/relax. I delar av de övriga planen inryms även kontor och personalrum. Innergården med sin trädgård , samt en uteplats med utsikt över Västerhavet ska tillsammans bidra till att skapa en inspirerande miljö för de som bor och arbetar här.

 

För mer information

Martin Petersson, fastighetschef Fastighets AB Tornstaden
martin.petersson@tornstaden.se, 031-350 15 44

Helena Hedlund, kommunikationsansvarig AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Smaragdgatan Stena FastigheterBonTop för Bo Aktivt