Tornstaden bygger hyresrätter för Stena Fastigheter i Stockholm

Visionsbild Kvarteret Storseglet, Vega i Haninge

I stadsdelen Vega i Haninge ska Stena Fastigheter uppföra 185 hyresrätter i kvarteret Storseglet, i nära anslutning till pendeltågstationen. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden. Enligt plan ska byggnationen starta inom kort och första inflyttning beräknas till årsskiftet 2021/22.

Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av kvarteret Storseglet som är Stena Fastigheters andra etapp i utbyggnaden av Vega i Haninge. Storseglet ligger i nära anslutning till den nyöppnade pendeltågsstationen och kommer att innehålla 185 hyresrätter i storlekarna 2 till 4 RoK. Byggnationen startar under våren och de första lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara vid årsskiftet 2021/2022.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling. I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder – såväl hyres- som bostadsrätter.

”Nu påbörjar vi utbyggnaden av nästa etapp i Vega och först ut blir 185 hyresrätter i ett av Vegas bästa kvarter, precis invid den nya pendeltågsstationen. Vi är nöjda med att vi påbörjar Storseglet med Tornstaden som totalentreprenör och samarbetspartner. Vi har ömsesidig förståelse för varandras affärer”, säger Sevil Ahmadi, projektchef på Stena Fastigheter.

”I konkurrens med ett antal andra starka aktörer lyckades vi på Tornstaden återigen få förtroendet av Stena Fastigheter. Vi har sedan tidigare arbetat tillsammans i både Göteborg, Uppsala och Stockholm. Det känns inspirerande att vi får fortsätta vårt väl inarbetade samarbete i detta fina projekt i Haninge”, säger Erik Olofsson som är vd Byggnads AB Tornstaden.

För mer information:

Erik Olofsson
VD Byggnads AB Tornstaden
erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt