Byggstart i Partille Port på uppdrag av Magnolia Bostad och Heimstaden

Spadtag i Partille Port

I veckan gick startskottet för byggnationen av det kvarter som Tornstaden ska uppföra åt Magnolia Bostad och Heimstaden. Kvarteret innehåller cirka 230 hyresrätter samt cirka 3 000 kvm butiksyta i bottenplan och inflyttning planeras till våren 2023.

I onsdags togs ett första spadtag i Partille Port, vilket innebär att produktionen av ett nytt bostadskvarter innehållande 230 hyresrätter och 3 000 kvm kommersiell yta nu är igång. På plats var representanter från Magnolia Bostad, Heimstaden och Tornstaden. Det blev också en intressant rundvandring i området som växer fram kring Partille Arena och Erik Olofsson, som är vd för Byggnads AB Tornstaden, berättade mer om kommande byggprocess samt om vikten av att vi ”krokar arm med varandra” under projektets gång för att få ett resultat som alla tre parter kan känna stolthet över.

Det känns riktigt kul att vara igång med den första produktionen för Magnolia Bostads region Väst. Detta kommer bana väg för många fler spännande projekt framöver, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och inflyttning beräknas ske under våren 2023. Fastigheten kommer att ägas och förvaltas av Heimstaden.

Vi ser fram emot ett gott samarbete med Magnolia Bostad och Tornstaden, säger Anna Maj Larsson, Projektledare Nyproduktion på Heimstaden.

 

För mer information:

Erik Olofsson
VD Byggnads AB Tornstaden
erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt