Tornstaden bygger fler bostäder för Wallenstam i Bandhagen

Bandhagen Centrum - Wallenstam

I Bandhagen Centrum ska det nu byggas ett nytt bostadshus innehållande 84 lägenheter samt kommersiella lokaler i bottenplan. Tornstaden har fått förtroendet av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden. Byggnationen startar inom kort och beräknad inflyttning blir sommaren 2022.

Byggnads AB Tornstaden Öst har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av de 84 bostäder som ska byggas i korsningen Trollesundsvägen och Mosstenabacken i Bandhagen Centrum. Huset är ritat av Sandell Sanberberg och är L-format med fem respektive sju våningar varav en del är suterräng. Det kommer också att bli en gemensam takterrass och innergård för de boende. För att skapa ett levande centrum skapas kommersiella lokaler i bottenplan och under huset byggs ett garage. Inflyttning är planerad till sommaren 2022.

”Det känns väldigt roligt att vi nu är igång med byggnationen av nya fina lägenheter med hög kvalitet, i bästa läget i Bandhagen. Den gemensamma takterrassen och innergården med utsikt blir ett extra värde för de framtida boende”, säger Magnus Eklund, Avdelningschef Produktion hos Wallenstam.

”Det känns både roligt och utmanande att vi tillsammans med Wallenstam får utföra ytterligare ett projekt genom det väl upparbetade samarbetet vi har, bland annat i Sundbyberg där vi ansvarar för ett antal projekt i Umami Park. Att vi har haft möjlighet att vara med redan i ett tidigt skede även i denna process är nyckeln till att skapa ett lyckat resultat för alla parter”, säger Magnus Lundberg som är Regionchef på Byggnads AB Tornstaden Öst.

För mer information:

Magnus Lundberg
Regionchef Byggnads AB Tornstaden Öst
magnus.lundberg@tornstaden.se, 08-779 97 05

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt