Tornstaden bygger hyresrätter för Järngrinden i Borås

Enedalshöjden Borås Hus A

På Bergsäter i Borås ska Järngrinden uppföra två nya bostadshus och Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av de 69 hyresrätterna, samt ett underliggande garage. Byggnationen har precis startat och preliminär inflyttning blir under andra kvartalet 2022.

På uppdrag av Järngrinden har Byggnads AB Tornstaden nyligen startat byggnationen av 69 hyresrätter fördelade på två hus, samt ett underliggande garage i kvarteret Enedalshöjden i Borås. Inflyttning beräknas ske under våren 2022.

Loftgångshusen, som ritats av Tengbom Arkitekter, är suterränghus och kommer att få en varierad karaktär bland annat med olika takkonstruktioner. Taken kommer dessutom att förses med solpaneler för att täcka en del av energiförbrukningen.

Det är många milstolpar som måste passeras innan produktionsstart av ett projekt. Ändring av detaljplan, godkänt bygglov m.m. Därför är glädjen, som alltid, stor när vi kan starta byggnationen av ett nytt projekt. I samarbete med Tornstaden ska vi nu tillföra 69 nya hyresrätter i Borås, säger Daniel Lövgren som är Projektansvarig hos Järngrinden.

Järngrinden är en av våra återkommande kunder som vi haft den stora förmånen att få samarbeta med i flera projekt. Vi är mycket glada över förnyat förtroende och vi kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta utveckla vårt samarbete i detta projekt, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

För mer information:

Erik Olofsson
VD Byggnads AB Tornstaden
erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt