Tornstaden får fortsatt förtroende av Riksbyggen i Mölndals innerstad

Brf Petunia Riksbyggen

Nu startar byggnationen av andra etappen av tre i Mölndals innerstad Västra kvarter och Tornstaden har fått fortsatt förtroende av Riksbyggen. Våren 2020 startade byggnationen av första etappen som innehåller 60 bostadsrätter och nu påbörjas bygget av andra etappen som består av 68 lägenheter. Projektet uppförs enligt Miljöbyggnad Silver och slutbesiktning för Brf Petunia beräknas ske sommaren 2022.

Byggnads AB Tornstaden kommer även att ansvara för totalentreprenaden av Riksbyggens andra etapp i Mölndals innerstad Västra kvarter. Byggnationen av den första etappen, Brf Lobelia, pågår och under januari startade byggnationen av andra etappen. Brf Petunia kommer att bestå av 68 lägenheter och beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2022. Kvarteret uppförs enligt Miljöbyggnad Silver.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt har det planerats för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser.

Det är mycket roligt att vara delaktig i Mölndal stads stora stadsutveckling. Det ställer stora krav på beställare och entreprenör när vi utvecklar vidare på befintliga fastigheter. I detta arbete har Tornstaden fått vidare förtroende, säger Krister Svensson projektledare på Riksbyggen.

Vi är glada över att vi fått fortsatt förtroende av Riksbyggen och att vi får vara med i utvecklingen av fler bostäder i Mölndals innerstad tillsammans med dem, säger Erik Olofsson som är VD för Byggnads AB Tornstaden.

För mer information:
Erik Olofsson
VD Byggnads AB Tornstaden
erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt