Tornstaden rekryterar Marie Engström som avdelningschef

Marie Engström Avdelningschef Öst

Sedan Byggnads AB Tornstaden Öst etablerades i Stockholmsregionen 2015 har bolaget haft en stabil tillväxt till ca 650 miljoner i omsättning 2020. För att bolaget ska kunna fortsätta den organiska tillväxten utsågs för en tid sedan Magnus Lundberg till Regionchef och för att efterträda honom i den tidigare rollen som Avdelningschef har Marie Engström rekryterats. Marie kommer närmast från PEAB. Hon tillträder den nya tjänsten under sommaren.

Byggnads AB Tornstaden, som bedriver byggverksamhet i de tre storstadsregionerna, ingår i Tornstadenkoncernen som idag omsätter cirka 2,2 miljarder kronor. Verksamheten i Region Öst startade 2015 och utför totalentreprenader i nära samverkan med kunder i främst Stockholms- och Uppsalaområdet. Under hösten utsågs Magnus Lundberg till Regionchef för att ansvara för den fortsatta utvecklingen i regionen och som ersättare för honom i rollen som avdelningschef har Marie Engström rekryterats. Hon tillträder tjänsten som avdelningschef under sommaren.

Marie kommer närmast från en roll som Regionchef på PEAB Grundläggning. Hon har en tjugoårig erfarenhet inom branschen i olika roller, bland annat i ledande roll som arbetschef inom bostadsproduktion på två av de publika byggbolagen.

”Med gedigen kunskap, stort engagemang och goda ledaregenskaper samt med en helhetssyn är jag övertygad om att Marie starkt kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling av verksamheten och passar väl in i vårt arbetssätt i nära samverkan med våra kunder i region Öst”, säger Magnus Lundberg, Regionchef för Byggnads AB Tornstaden Öst.

”Jag upplever att Tornstaden är ett familjärt bolag med bra värderingar som stämmer överens med mina. Man har ett starkt gemensamt mål och jag ser fram emot att, med min erfarenhet och mitt ledarskap, bidra till att ytterligare stärka Tornstadens position i region Öst.”, säger Marie Engström.

 

För mer information:
Magnus Lundberg
Regionchef Byggnads AB Tornstaden Öst
magnus.lundberg@tornstaden.se, 08-779 97 05

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt