Tornstaden bygger hyresrätter för Wallenstam i Uppsala

Kvarteret Bersån i Uppsala

På uppdrag av Wallenstam ska Tornstaden uppföra kvarteret Bersån i området Kvarngärdet i Uppsala. Kvarteret kommer att bestå av 98 hyresrätter med kommersiella lokaler i bottenplan. Inflyttning är beräknad till vintern 2022. Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad 3.1.

Byggnads AB Tornstaden Öst har fått förtroende av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden av de 98 hyresrätter, samt kommersiella lokaler, som ska byggas i kvarteret Bersån på Kantorsgatan i Norra Uppsala. Kvarteret är ritat av Kaminsky med fokus på hållbarhet och design. De två husen som är placerade i vinkel har fem respektive sex plan och för att skapa en levande miljö med lättillgängliga mötesplatser planeras för kommersiella lokaler i markplan. Inflyttning beräknas kunna ske vintern 2022.

Vi ser fram emot att tillsammans med Tornstaden skapa ett modernt boende med 98 fina hyresrätter här i Kvarngärdet. Här kommer hållbarhet, design och kvalitet att vara fokus, i bottenvåningarna tillförs också kommersiella ytor, säger Magnus Eklund, Avdelningschef Produktion hos Wallenstam.

Vi har ett mycket väl fungerande samarbete med Wallenstam och för närvarande pågår byggnation av bostadsprojekt i Sundbyberg, Åkersberga och Bandhagen. Vi är stolta över att vi också fått förtroendet att ansvara för Wallenstams projekt Bersån i Uppsala där vi har fått möjlighet att vara med i processen från ett tidigt skede, vilket ger mycket goda förutsättningar för ett lyckat resultat för alla parter, säger Magnus Lundberg som är Regionchef på Byggnads AB Tornstaden Öst.

För mer information:

Magnus Lundberg
Regionchef Byggnads AB Tornstaden Öst
magnus.lundberg@tornstaden.se, 08-779 97 05

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt