Tornstaden bygger hyresrätter i Täby för Brickhouse Bostad

Spannlandet 2 Täby

Hägerneholm är en ny stadsdel i Täby och Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av det kvarter som Brickhouse Bostad har utvecklat i området. Kvarteret Spannlandet 2 innehåller 161 hyresrätter och inflyttning planeras ske med början våren 2023.

Visionsbild av kvarteret Spannlandet i Täby som Brickhouse Bostad utvecklat.
Med planerad byggstart i sommar ska Byggnads AB Tornstaden Öst ansvara för byggnationen av 161 hyresrätter i Hägerneholm på uppdrag av Brickhouse Bostad. Huset är ritat av Sandellsandberg och kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver. Inflyttning är beräknad att starta våren 2023.

Hägerneholm är en ny stadsdel i Täby med närhet till natur, service och kommunikationer. Här kommer en helt ny stadsdel växa fram med 1100 nya bostäder. Större delen av bostäderna i kvarteret Spannlandet 2 kommer att utgöras av mindre lägenheter på 1–2 rum och kök.

Efter en lång process är vi nu mycket glada att få starta produktionen tillsammans med Tornstaden, som varit mycket tålmodiga och flexibla under processens gång. Vi hoppas att detta blir det första av flera goda samarbeten framöver, säger Johan Areström som är vd på Brickhouse Bostadsutveckling.

Vi ser fram emot att, i nära samarbete med Brickhouse Bostad, förverkliga projektet Spannlandet i Täby. De är en ny kund för oss på Tornstaden och vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta förtroendet som vi har fått, säger Magnus Lundberg som är Regionchef för Byggnads AB Tornstaden Öst.

För mer information:

Magnus Lundberg
Regionchef Byggnads AB Tornstaden Öst
magnus.lundberg@tornstaden.se, 08-779 97 05

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt