Balder och Tornstaden i en första symbolisk sprängning för Hovås Höjd

Första sprängning i Hovås höjd

I går gick startskottet för byggnationen av det spännande bostadskvarteret Hovås Höjd som Tornstaden ska uppföra på uppdrag av Balder och vd Erik Sehlin fick, tillsammans med Fastighetsnämndens ordförande Mats Adhrian, i uppdrag att starta den första symboliska sprängningen.

En symbolisk första sprängning blev igår produktionsstarten av bostadskvarteret Hovås höjd, ett kvarter med 138 lägenheter och 10 stadsradhus i ett unikt naturnära läge strax söder om Göteborg. På plats var representanter från Balder, Göteborgs Stad, Liljewalls Arkitekter och Byggnads AB Tornstaden.

Närheten till skog och hav, det unika utsiktsläget, och goda kommunikationer till Göteborg gör att vi ser en stor efterfrågan redan nu. Det är mycket glädjande. Vi är också stolta över att utveckla ett attraktivt och hållbart bostadsområde för människor att bo och trivas på lång sikt, sa Balders VD Erik Selin.

Erik Olofsson som är vd för Byggnads AB Tornstaden berättade bland annat om utmaningen i att förbereda marken på bästa sätt för att husen ska smälta väl in i de vackra omgivningarna, om att stommarna kommer att produceras i närområdet vilket är bra ur hållbarhetsperspektiv, samt om de fina trädetaljer som ska pryda fasaderna.

Proaktivt, kreativt och positivt samarbete har hittills kännetecknat samarbetet och ambitionen är att fortsätta på denna bana för att ge ett resultat som båda parter kan känna stolthet över.

Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och beräknad första inflyttning blir till sommaren 2023.

 

För mer information:

Erik Olofsson
VD Byggnads AB Tornstaden
erik.olofsson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt