Tornstaden bygger Park22 för Alhem i Mölnlycke

Park22 Mölnlycke

Igår gick startskottet, då det första symboliska spadtaget togs för byggnationen av Park22, som Tornstaden ska uppföra på uppdrag av Alhem Fastigheter i Mölnlycke Centrum. Byggnaden kommer att innehålla 45 bostadsrätter och inflyttning planeras kunna ske redan i december 2022.

Nu har det första spadtaget för Park22 i Mölnlycke Centrum tagits, vilket innebär att produktionen av 45 nya bostadsrätter är i gång. Igår hölls det första symboliska spadtaget och på plats var bland annat representanter från Härryda kommun, Alhem Fastigheter och Tornstaden.

Jag är stolt över vår kommun och dess framgång, som är möjlig tack vare våra goda samarbeten med bland annat föreningsliv och näringsliv. Jag hoppas att ni som ska flytta in i Park22 kommer att trivas bra i kommunen, sa Per Vorberg (M) Ordförande i kommunstyrelsen, under gårdagens ceremoni som även besöktes av många bostadsköpare.

Projektet är utvecklat med en hållbar grundtanke och materialval som håller över lång tid. I grannkvarteret uppför Tornstaden nu även Sveriges första Bontop, ett boendkoncept utvecklat av Alhems dotterbolag Bo Aktivt Sverige. Bontop innehåller seniorlägenheter och en stor inglasad vinterträdgård med wellnessdel, samt en Lidlbutik och ska stå klart sommaren 2022. Park22 beräknas vara klart för inflyttning drygt sex månader senare.

Det är mycket roligt att vi nu startat byggnationen av Park22 och vår fortsatta centrumutveckling i Mölnlycke. Kvalité och hållbar långsiktighet är ledorden för oss som byggherre och vi känner stort förtroende att återigen samarbeta med Tornstaden, sa Jacob Hallberg som är VD för Alhem Fastigheter AB.

Tornstaden har varit aktiva aktörer i Härryda kommun under flera år och det känns bra att ytterligare få bidra till utvecklingen av Mölnlycke Centrum med både butik och bostäder på uppdrag av vår kund Alhem. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, sa Staffan Waldenström som är VD för Byggnads AB Tornstaden.

 

För mer information:

Staffan Waldenström
VD Byggnads AB Tornstaden
staffan.waldenström@tornstaden.se, 031-350 15 41

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt