Tornstaden bygger hyresrätter och butiker för Hefab i Örby

Kv Gengasen Örby Centrum

I stadsdelen Örby, invid Gamla Huddingevägen i Stockholm, planerar kommunen för upprustning av centrum. Av HEFAB har Tornstaden fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av ett hundratal nya hyresrätter samt verksamhetslokaler i området. Inflyttning beräknas ske under tredje kvartalet 2023.

Med planerad byggstart i vinter ska Byggnads AB Tornstaden Öst ansvara för byggnationen av ett hundratal hyresrätter samt ett antal kommersiella lokaler i Örby Centrum på uppdrag av HEFAB Fastighets AB, som ingår i John Mattson Fastighetsföretagen AB. Projektet uppförs enligt Miljöbyggnad Silver och ska vara färdigställt hösten 2023.

Den nya bebyggelsen som ligger vid Örby skola vid gamla Huddingevägen blir fyra och fem våningar. Under husen byggs ett garage. Den befintliga centrumbyggnaden kommer att rivas för att ersättas av det nya bostadshuset. Kringliggande bebyggelse inklusive garage kommer att renoveras av HEFAB. Kommunen planerar även att anlägga ett nytt torg som också ska bidra till att göra stadsdelscentrumet i Örby mer attraktivt.

Vi ser fram emot att förverkliga projektet i Örby Centrum i nära samarbete med HEFAB som är en ny kund för oss på Tornstaden. Vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta förtroendet som vi har fått, säger Magnus Lundberg som är Regionchef på Byggnads AB Tornstaden Öst.

 

För mer information:

Magnus Lundberg
Regionchef Byggnads AB Tornstaden Öst
magnus.lundberg@tornstaden.se, 08-779 97 05

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt