fbpx

På uppdrag av ELF Development ska Tornstaden uppföra det så kallade Karnaphuset i projektet Kajkanten i Limhamns Sjöstad. Nu har det första symboliska spadtaget tagits och därmed startar byggnationen av 60 lägenheter och 10 gathus, med planerad inflyttning i början av 2024.

Karnaphuset är en del i Fastighetsprojektet Kajkanten som är ett samarbete mellan danska ELF Development och Malmöbaserade J+S Projektutveckling. Byggnads AB Tornstaden Syd har fått förtroendet att ansvara för byggnationen av de 60 lägenheterna och de 10 gathusen som ska byggas vid kajkanten i Limhamn. Kvarteret är utformat så att det finns siktlinjer över havet från nästan alla bostäder. Bostäderna ska få karakteristiska burspråk och gröna detaljer samt ett fasadmaterial i cederträ för att relatera till omkringliggande byggnader i tegel och skiffer. 44 bostäder är redan sålda och inflyttning beräknas kunna ske under första kvartalet 2024.

Uppförandet av Kajkantens tredje etapp, Karnaphuset, markerar vårt tredje framgångsrika fastighetsprojekt i Limhamn på bara några år. Vårt fokus på kvalitet och design har gett resultat, och vi är stolta över de bostäder vi bygger och att kunna bidra till områdets omvandling från gammalt, industriellt hamnområde till ny, spännande stadsdel. Vi ser mycket fram emot att realisera detta tillsammans med vår nya partner, Tornstaden”, säger Andreea Kaiser, grundare av ELF Development och Co-CEO i ELF Group.

Tornstaden har flera bostadsprojekt i produktion i Limhamn och det känns mycket bra att vi får fortsätta bidra till utvecklingen i området tillsammans med vår nya kund. Det är annorlunda och kreativa hus vi kommer att få vara med om att bygga vilket känns spännande och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Staffan Waldenström som är VD för Byggnads AB Tornstaden.

 

För mer information:
Staffan Waldenström
VD Byggnads AB Tornstaden
staffan.waldenström@tornstaden.se, 031-350 15 41

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

StadsmissionenNyår