Tornstaden bygger bostäder för Järngrinden och Mjöbäcks i Borås

Bergdalsterrassen Borås

På Bergdalens höjd i Borås har nu två nya bostadsprojekt byggstartats. Bergdalsterrassen som består av 149 hyresrätter utvecklade av Järngrinden och Mjöbäcks tillsammans, samt grannkvarteret Brf Nivå som innehåller 23 bostadsrätter som utvecklats av Järngrinden. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av de båda projekten och inflyttning planeras till tredje respektive fjärde kvartalet 2023.

I höstas startade Byggnads AB Tornstaden byggnationen av de 23 bostadsrätterna i Brf Nivå på uppdrag av Järngrinden och nu startar även byggnationen av 149 hyresrätter i grannkvarteret Bergdalsterrassen på uppdrag av Järngrinden och Mjöbäcks tillsammans. Inflyttning för bostadsrätterna beräknas ske sommaren 2023 och för hyresrätterna planeras inflyttning till slutet av 2023.

Husen erbjuder ett modernt och hållbart boende där naturmaterial ska spegla både staden och skogens karaktär. Byggnaderna är noggrant anpassade till det sluttande området som omger tomten. Tak och balkonger är terrasserade och övrig nivåskillnad nyttjas till uteplatser och nedfart till garage. Taken kommer dessutom att förses med solpaneler för att täcka en del av energiförbrukningen.

Hyresrättsprojektet Bergdalsterrassen ägs till hälften av Mjöbäcks och när projektet är färdigställt planeras Fortinova att ta över som ägare och förvaltare.

Efter en lång process har vi nu äntligen fått starta byggnationen av båda våra två bostadsprojekt i Bergdalen och det känns mycket bra. Det känns också bra att vi får fortsätta vårt goda samarbete sedan många år med Tornstaden, säger Hans Nilsson som är Byggchef på Järngrinden och ombud för de båda projekten.

På Enedalshöjden i Borås pågår byggnation av ett bostadsprojekt för Järngrinden och vi är mycket glada över att vi nu även fått ansvaret för deras senaste projekt, samt möjlighet att få arbeta tillsammans med Mjöbäcks. Vi har även fler spännande uppdrag på gång i Borås och ser fram emot att få fortsätta vara en del av utvecklingen i staden, säger Staffan Waldenström som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

 

För mer information:

Staffan Waldenström
VD Byggnads AB Tornstaden
staffan.waldenström@tornstaden.se, 031-350 15 41

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt