Tornstaden bygger för Magnolia Bostad och Wikowia i Borås

Visionsbild Örsjö ängar Borås

I den första etappen som Magnolia Bostad har utvecklat i området Öresjö ängar norr om Borås planeras för 235 nya hyresrätter och Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden. Fastigheten har nyligen köpts och tillträtts av Wikowia som också kommer att ansvara för förvaltningen av de färdiga bostäderna. Byggnationen startar inom kort och första inflyttning beräknas ske under tredje kvartalet 2023.

På uppdrag av Magnolia Bostad som utvecklat projektet och Wikowia som äger fastigheten Mälaren 1, ska Byggnads AB Tornstaden bygga fem hus om 235 lägenheter med utsikt över Öresjön i Borås. Byggstarten blir under första kvartalet 2022 och inflyttning påbörjas preliminärt under hösten 2023. Under tre av husen byggs ett garage och i direkt anslutning anläggs en park som går som en grön kil igenom området. Från några av planen når man även det bakomliggande berget genom så kallade spänger. Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad Silver.

Den yttre gestaltningen är genomgående naturmaterial med fasader av trä och blir en del av naturlandskapet. När vi planerade för området tillsammans sattes höga och ambitiösa klimatmål upp säger Sebastian Gagnér Jenneteg som är handläggande arkitekt, vid Wahlström & Steijner Arkitekter.

 

Det är mycket spännande att få vara med från starten i ett nytt bostadsområde. Ett väl fungerande samarbete mellan alla inblandade parter är avgörande för ett bra resultat och vi känner oss mycket trygga med Tornstaden som entreprenör, säger Anna Jonsson som är VD på Wikowia.

 

Detta är vårt tredje pågående samarbetsprojekt med Magnolia och vi är glada för att vi får fortsatt förtroende. Vi ser också fram emot att få en ny samarbetspartner i Wikowia och att få vara med om att skapa ett bostadsområde som vi alla kan vara stolta över, säger vd på Byggnads AB Tornstaden Staffan Waldenström.

 

För mer information:
Staffan Waldenström
VD Byggnads AB Tornstaden
staffan.waldenström@tornstaden.se, 031-350 15 41

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt