fbpx

Vårt mål var att hitta framtida ledare på Chalmers rekryteringsmässa.
Det tror vi att vi har gjort.

 

Av alla de som ansökte om att vara med i vår urvalsprocess har vi nu hittat det som vi letade efter. Fyra engagerade, kunskapstörstande, lagspelande tävlingsmänniskor som vill utvecklas med oss och i sommar börjar de arbeta hos oss. Det ser vi fram emot.

 

Pernilla Hermansson är en av dem och efter sin examen i juni börjar hon sin anställning som Arbetsledare hos oss på Tornstaden. Pernilla är en ambitiös och strukturerad civilingenjörsstudent med stor erfarenhet av lagarbete genom sin karriär som innebandyspelare på elitnivå.

 

 

Varför tror du att du skulle passa bra som Arbetsledare?

Jag har läst masterprogrammet Design and Construction Project Management på Chalmers som är inriktat just mot projektledning inom byggbranschen. Vi har därför läst kurser om ledarskap och olika branschspecifika ämnen så som logistik, digitalisering och ekonomi. Sedan tidigare har jag en kandidatexamen i Arkitektur och Teknik, vilket innebär att jag har fått kunskap inom både arkitektur och samhällsbyggnad, och därmed kan se problem och lösningar utifrån olika perspektiv. Som person är jag strukturerad, van vid lagarbete och har ett intresse för samhällsbyggnad i stort.

Kände du till Tornstaden innan VARM?

Ja, jag har besökt er monter vid tidigare rekryteringsmässor och bor i ett hus som ni har byggt.

Vad har du fått för bild av Tornstaden hittills?

Att det är ett familjärt företag med god stämning där man är mån om att medarbetarna mår bra.

Förutom god stämning, vad tycker du är viktigt med ett jobb?

Att man inte behöver kunna allt från början, utan att det finns utrymme för att ställa frågor och lära sig av mer erfarna kollegor. Även att det finns möjlighet att utvecklas i tjänsten såväl som i koncernen.

Vad handlar ditt exjobb om?

Det handlar om implementering av externa logistikföretag i byggbranschen. Varför och hur de bör implementeras, och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas. 

Vad ser du mest fram emot?

Att få omsätta den teoretiska kunskapen jag har samlat på mig under mina studieår till praktisk kunskap, och lära mig hur det faktiskt går till i verkligheten. Det ska också bli spännande att få vara med i hela processen när en byggnad växer fram.

Byggarbetsplats SamarbeteUNHCR Ukraina