fbpx

Häromdagen fick nyfikna företagare i Härryda kommun en första titt på det nya livsstilsboendet Bontop och idag var det så dags för de 88 förväntansfulla bostadsköparna och för butiken Lidl att flytta in. Det är ett annorlunda hus som byggts i Mölnlycke centrum och det har varit många spännande och roliga utmaningar längs vägen.

Idag var det dags för inflyttning i bostadsprojekt Bontop i Mölnlycke öster om Göteborg. Bakom det unika konceptet som byggts av Tornstaden står Bo Aktivt Sverige AB. Bontop är en multifunktionell byggnad med bostadsrätter och en wellnessdel med gym, bastu och pool samt en inglasad vinterträdgård på 1 100 kvm. Det finns också en gemensamhetslokal med terrass. Bottenplanet ägs av Lidl och innehåller butik, lager och kundparkering.

Innan huset nu lämnas över till sina nya ägare så har företagare i kommunen givits möjlighet till en rundvandring i huset i samband med höstens första näringslivsfrukost. Det blev en välbesökt tillställning.

– Stadsutveckling är viktigt för Härryda kommun och Bontops nya livstilsboende som utvecklats av BoAktivt och som byggts av Tornstaden är ett mycket bra komplement med både bostäder och verksamheter. Självklart var det ett mycket stort intresse från våra lokala företagare att komma på vår företagarträff och få en premiärvisning av huset. Så många att vi till slut var tvingade att sätta stopp för att inte bli för många på plats,
säger Fredrik Olsson som är näringslivschef i Härryda kommun.

Foto: Jonas Termén, Härryda kommun.

Sista husmontage Mjörnbo Allé