fbpx

Byggnads AB Tornstaden startades i Göteborg 2005 och bedriver idag byggverksamhet i de tre storstadsregionerna. Sedan starten har bolaget haft en stabil tillväxt med en förväntad omsättning 2022 på ca 2,2 miljarder och är idag en av landets största bostadsbyggare. För att leda verksamheten i region Väst har Jon Blomberg rekryterats som regionchef. Jon kommer närmast från en roll som Affärschef på Serneke.

I Tornstadenkoncernen, som även bedriver projektutveckling och förvaltning av egna fastigheter, ingår Byggnads AB Tornstaden med dess dotterbolag i Stockholms- och Malmöregionen. Byggverksamheten är koncernens kärnverksamhet och står för en betydande del av omsättningen. Merparten av produktionen utgörs av bostäder på totalentreprenad. Till verksamheten i Väst har Jon Blomberg rekryterats som regionchef och han får därmed en viktig roll i byggverksamhetens framtida utveckling.

Jon kommer närmast från Serneke där han under sex år har arbetat med projektutveckling, senast i rollen som Affärschef. Dessförinnan har han arbetat på PEAB i flera olika roller samt varit försäljningschef på Kynningsrud Prefab. Han tillträder den nya tjänsten 16 januari 2023.

Jag har kommit i kontakt med Tornstaden flera gånger tidigare i mitt arbetsliv och fått ett mycket gott intryck från dessa möten. Att nu få bli en del av Tornstadens organisation känns väldigt bra och inspirerande. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till Tornstadens fortsatta utveckling framöver, säger Jon Blomberg.

Jons engagemang och goda ledaregenskaper tillsammans med en gedigen och bred erfarenhet inom branschen kommer utan tvekan att bli en tillgång för vårt bolag. Hans affärsmässighet stämmer också väl överens med vårt arbetssätt och vår vision. Med denna rekrytering stärker vi vår organisation ytterligare och skapar förutsättningar för en fortsatt utveckling mot våra uppsatta mål, säger Staffan Waldenström som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

 

Bild: VD Staffan Waldenström och tillträdande Regionchef Jon Blomberg 

 

För mer information:

Staffan Waldenström
VD Byggnads AB Tornstaden
staffan.waldenstrom@tornstaden.se
031-350 15 41

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se
031-350 15 25

Öresjö Ängar Centrum i BoråsBjörkdungen, Björkö