fbpx

I konkurrens med ett antal andra aktörer har Tornstaden fått förtroendet av MKB att ansvara för totalentreprenaden av kvarteret Godsfinkan 3 i centrala Malmö. Projektet innehåller 192 hyresrätter, kommersiella lokaler samt ett p-garage och det högsta huset blir 19 våningar. Byggnationen startar efter sommaren och inflyttning beräknas ske under hösten 2026.

Byggnads AB Tornstaden Syd har tecknat avtal med MKB Fastighets AB om att uppföra projektet Godsfinkan 3 i Södra Nyhamnen vid centralstationen i Malmö. Nyhamnen är ett av Malmös största och mest centrala stadsutvecklingsprojekt och Kvarteret Godsfinkan 3 kommer att innehålla 192 hyresrätter fördelade på två punkthus med 19 respektive 16 våningar, samt ett 7-plans lamellhus. Bostäderna består av både kvadratsmarta 1:or och rymliga 4:or och många kommer att ha balkong med utsikt över Öresund. I de sammanbyggda huskropparna kommer det också att finnas ett antal lokaler och ett tvåplans p-garage. Byggnationen startar efter sommaren och inflyttning planeras till senare delen av 2026.

Vi har under de senaste åren uppfört tre bostadsprojekt i Limhamn för MKB och vi är mycket glada att vi får fortsätta vårt goda samarbete. Nu ser vi fram emot att hjälpa dem att förverkliga detta projekt, som är lite utöver det vanliga, säger vd på Byggnads AB Tornstaden Staffan Waldenström.

 

För mer information:

Staffan Waldenström
VD Byggnads AB Tornstaden
staffan.waldenström@tornstaden.se, 031-350 15 41

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

 

Godsfinkan Nyhamnen — Mkb (mkbfastighet.se)

Björkdungen, Björkö