Byggstart för efterfrågade hyresrätter på Björkö i Öckerö kommun

Första gjutning Björkdungen, Björkö

Nu har startskottet gått för byggnationen av hyresrättskvarteret Björkdungen på Björkö i Göteborgs norra skärgård. Vid en symbolisk första gjutning deltog bland andra kommunstyrelsens ordförande Jan Utbult (KD) samt Fredrik Lönn och Hans Andreasson, styrelseordförande respektive VD för Öckerö Fastigheter. De 39 lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara om ett år.

Förra veckan samlades politiker och tjänstemän från Öckerö kommun samt representanter från Öckerö Fastigheter och Tornstaden för att fira byggstarten av 39 hyresrätter i kvarteret Björkdungen på centrala Björkö. Som en symbolisk handling genomfördes ”en första gjutning” då en tidskapsel, i form av ett skrin, gjöts in i en av betongplattorna.

Som jag ser det så är detta lite av starten på en ny era! Vi har inte byggt några lägenheter sedan 2017 så det här blir ett fint tillskott för bolaget, men framför allt för kommunen och för Björkö som ö. Det är en häftig känsla att få stå här idag och se när de nya bostäderna nu börjar växa fram, berättade Fredrik Lönn som är styrelseordförande i Öckerö Fastigheter, i sitt tal.

Projektet Björkdungen byggs på uppdrag av Öckerö Fastigheter och de 39 hyresrätterna kommer att ägas och förvaltas av  dotterbolaget Öckerö Bostads AB. Utgångspunkten i utformningen har varit att skapa ett öppet och välkomnande kvarter som harmoniserar väl med övriga bebyggelsen på Björkö. Lägenheterna fördelas på tre hus och är i varierande storlekar från 1 till 4 rum och kök med balkong eller uteplats. Husen ligger nära Björkö hamn och i närheten av skola och övrig service.

Under åren har vi på Tornstaden byggt över 10 00 bostäder för våra kunder. För att ta tillvara den kompetens och erfarenhet vi samlat på oss genom åren har vi utvecklat ett koncept för flerbostadshus som är både kostnadseffektivt, kvalitativt och hållbart. Öckerö Fastigheter blir först ut på marknaden med vårt koncepthus, om än i något modifierad form. Utöver att de får kostnadseffektiva hus med fina kvaliteter så kommer det gå undan i produktionen. Trots att vi står här idag utan gjutna bottenplattor så är planen att de 39 lägenheterna ska vara klara redan under nästa vår. Vi har lagt stor omsorg vid att skapa välplanerade och funktionella lägenheter som vi är övertygade om att de boende kommer att trivas i, sa Erik Olofsson som är affärsutvecklare på Tornstaden och ansvarig för utvecklingen av koncepthuset.

Kommunstyrelsens ordförande Jan Utbult (KD) avslutade med att säga; Det här känns som en mycket bra start för det som ska komma framöver. Vi har många planer på gång för att utveckla Björkö på ett sätt som kan möta den efterfrågan som finns hos invånarna. Sedan tidigare har vi erfarenhet av goda samarbeten med Tornstaden och vi vill tacka för det engagemang ni visar för att bidra till utvecklingen av vår kommun.

 

För mer information:

Erik Olofsson
Affärsutvecklare AB Tornstaden
erik.ofosson@tornstaden.se, 031-350 15 49

Helena Hedlund
Kommunikationsansvarig, AB Tornstaden
helena.hedlund@tornstaden.se, 031-350 15 25

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt