Symbolisk första gjutning för flera bostäder vid Mjörnbotorget i Gråbo

Symboliskt startskott för fler bostäder i Gråbo

Idag gick det symboliska startskottet för vår fjärde etapp av bostäder vid Mjörnbotorget i Gråbo nordost om Göteborg. Representanter från Lerums kommun var på plats när det var dags för ”en första gjutning”. Mjörnbo Allé kallar vi det område som växer fram i Gråbo Centrum. Istället för att bygga ut, bygger Mjörnbo Allé ihop. Nu startar byggnationen av 62 nya hyresrätter med inflyttning i slutet av 2020.

Kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius (M) höll tal tillsammans med vd för Tornstaden Projektutveckling AB Therese Kilenstam och fastighetschef för Fastighets AB Tornstaden Martin Petersson. Även kommunalråden Lill Jansson (L) och Christian Eberstein (KD) hjälpte till vid den traditionsenliga ”första gjutningen” då ett skrin gjöts in i grunden. Skrinet innehöll , förutom ritningarna på ett USB-minne, även en polaroidbild på gästerna, en sedel, en visionsbild, ett utdrag ur visionen för Pilot Gråbo samt senaste utgåvan av Lerums Tidning.

Gråbo har varit med om en märkvärdig resa och det är få orter i Sverige som utvecklats så snabbt de senaste åren. Tre nya skolor, ett nytt torg och flera hundra nya bostäder har byggts. Befolkningsmängden har ökat med hela 10% och attraktionskraften har ökat markant. Det är fler människor än någonsin som både vill bo, arbeta och besöka Gråbo berättade kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius i sitt tal.

Den 25 september 2015 vann detaljplanen för området laga kraft och idag, nästan exakt fyra år senare, har vi redan hunnit färdigställa och byggstarta fyra etapper och 210 av de 250 bostäder som planen innehöll. Och de resterande 40 är också på gång. Att det gått så fort beror på ett mycket gott samarbete med Lerums kommun samt att Tornstaden har alla verksamhetsgrenar inom koncernen – Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Detta skapar smidiga och enkla processer från idé till färdiga bostäder.

Vi såg att det fanns potential i att utveckla Gråbo till en mer attraktiv plats att både bo och arbeta på. Vi trodde verkligen på en positiv utveckling i Gråbo och det är mycket givande att få vara med om att utveckla ett helt område redan från planeringsstadiet. Det är också roligt att få bygga för dem som ska bo och leva här, säger Martin Petersson, fastighetschef på Fastighets AB Tornstaden.

 

Är du intresserad av våra kommande bostäder i Gråbo?
Anmäl ditt intresse här så håller vi dig informerad.

Kontakt

För hyresgäster

Test

Om Tornstaden

Här kan du läsa mer om oss på Tornstaden och vad vi gör inom våra tre affärsområden Projektutveckling, Bygg och Fastighet. Här finns också information om hur det är att arbeta hos oss.

Koncernen
Karriär 2
Kontakt